Werken bij Talent

Wil je ook onderdeel uitmaken van Talent en samen met ons bijdragen aan goede opvang en onderwijs in West-Friesland?

Wat betekent werken bij Talent voor opvang en onderwijs?

Werken bij Talent voor opvang en onderwijs betekent werken in een uitdagende en inspirerende omgeving waarin de belangen van kinderen voorop staan. Alle Talent locaties zijn zich aan het ontwikkelen tot kindcentrum; kinderopvang en onderwijs worden aan elkaar gekoppeld en medewerkers werken samen als één team. De professional doet er toe: iedere medewerker brengt zijn of haar kennis en ervaring in voor de doorgaande ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar. Al onze medewerkers werken vanuit de drie beloftes van Talent:
  • Doelbewust in beweging
  • Gedreven doen wat we zeggen
  • Ruimte voor eigenheid

Lees verder...

Diverse vacatures voor leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers


Talent voor opvang en onderwijs biedt volop kansen voor veel verschillende functies. In onze kindcentra werken leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers samen aan een integraal dagaanbod voor kinderen. Ieder kindcentrum heeft een eigen website, waarop zij zich presenteren. Omdat wij volop in beweging zijn, ontstaan er ook gedurende het schooljaar mogelijkheden om in te stromen en te komen werken bij onze mooie organisatie!

Talent voor opvang en onderwijs is onderdeel van de SCIO Groep voor opvang en onderwijs. Onder de SCIO Groep vallen ook SKH en SKiK met bijna 50 locaties voor kinderopvang in West-Friesland. Ook binnen de kinderopvang hebben wij altijd volop baankansen.
Een overzicht van alle vacatures vind je op onze speciale website werkenbijsciogroep.nl.Open sollicitatie en vervangingspool

Wil je graag bij ons aan de slag? Stuur dan een open sollicitatie naar werken@sciogroep.nl met jouw voorkeuren, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stagiairs / Leraar in opleiding

Stichting Talent werkt intensief samen met twee PABO's (InHolland in Alkmaar en Haarlem en IPABO in Amsterdam) voor op het opleiden van studenten in onze scholen. Van beide PABO's lopen studenten stages op de kindcentra van Talent: van 1e jaars tot en met 4e jaars. Talent vindt het van groot belang dat studenten vanuit de praktijk begeleiding krijgen om een startbekwame leraar te worden. Wij hebben twee schoolopleiders die de studenten begeleiden op de opleidingsscholen. Binnen de school heeft elke student ook een mentor. Wij bieden studenten naast begeleiding ook scholing en intervisie aan.

Talentvolle studenten maken, na het behalen van hun diploma, een grote kans op een vaste baan bij Talent.
Voor vragen over een mogelijke stage kun je contact opnemen met de stagebegeleider binnen de PABO waar je studeert.
Wil je meer informatie over stages binnen Talent? Stuur dan jouw vragen naar a.kater@talenthoorn.nl of naar j.kuiper@talenthoorn.nl.

De Startende leraar

Voor de pas afgestudeerde leraar verzorgen de schoolopleiders een introductieprogramma dat bestaat uit kennisuitwisseling, lesbezoeken en intervisie. Specifiek voor startende leraren is er binnen de Talent Academie een cursus- en trainingsaanbod.

De Talent Academie: samen werken aan Talent

Werken in het primair onderwijs is afwisselend en uitdagend. Je hebt veel kennis en vaardigheden nodig. Zaken die je vooral in de praktijk opdoet. Het grootste deel van het leren doe je in de praktijk, in de school, in de klas en van en met elkaar. Talent is een lerende organisatie. Niet alleen onze leerlingen leren elke dag, ook alle medewerkers bij Talent leren elke dag. Talent wil het leren van zijn medewerkers op diverse manieren ondersteunen. Een van die manieren is de Talent Academie.