Talent Kopklas

De kopklas is bedoeld voor leerlingen die zich op een bepaald moment in hun basisschoolperiode niet volledig hebben kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat ze vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen, omdat ze thuis een moeilijke periode hebben doorgemaakt of omdat ze langdurig ziek zijn geweest.

De Talent Kopklas

Vergroot kansen in het voortgezet onderwijs

De kopklas van Talent is een schakelklas tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. De kopklas is bedoeld voor leerlingen die zich op een bepaald moment in hun basisschoolperiode niet volledig hebben kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld omdat ze vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen, omdat ze thuis een moeilijke periode hebben doorgemaakt of omdat ze langdurig ziek zijn geweest. Hierdoor kan het zijn dat de leerling nog niet het eindadvies heeft kunnen bereiken dat, gezien de inzet, motivatie en capaciteiten, wel bij de leerling past.

Met een tussenjaar in de Kopklas komen kinderen steviger in hun schoenen te staan en wordt de kans op succes in het voortgezet onderwijs een stuk groter. De Kopklas is een groep van maximaal 15 gemotiveerde leerlingen die hard willen werken om zich zo goed mogelijk op de brugklas voor te bereiden. Door een intensief programma bereiken we dat kinderen een schooltype aankunnen dat past bij hun werkelijke capaciteiten en wordt de kans op zittenblijven op het voortgezet onderwijs of vroegtijdig schoolverlaten kleiner.
Talent Kopklas is verbonden aan Stichting Talent en heeft twee locaties:

Locatie Kindcentrum Universum
Orionstraat 135, 1622 BR Hoorn (Grote Waal)

Locatie Kindcentrum KlimOp
Akkerwinde 74, 1689 NW Zwaag (Risdam)


Meer informatie gewenst?
Maak gerust een afspraak voor een gesprek of een bezoek aan de kopklas. Of bekijk het filmpje op deze site! Voor het aanvragen van folders over de kopklas kunt u mailen.

Co÷rdinator: Jacqueline van den Hof
Telefoonnummer: 0229 - 217169
Mailadres: kopklas@talenthoorn.nl

Informatieavond Talent Kopklas
Maandag 12 februari 2023
Tijd: Vanaf 19:30
Locatie: Kindcentrum Universum
Adres: Orionstraat 135
1622 BR Hoorn

Meer lezen...