24/7 noodopvang in Hoorn

23 maart 2020
Noodopvanglocatie voor 24 uur per dag, 7 dagen per week in Hoorn beschikbaar.
24/7 noodopvang


Om ouders in cruciale beroepsgroepen te faciliteren om hun werk te kunnen doen, is het van belang dat er naast de noodopvanglocaties ook voldoende opvangplekken voor 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.

Gemeenten hebben van de Rijksoverheid het verzoek gekregen om deze voorzieningen te co÷rdineren. SKH heeft een 24-uurs noodopvang voor alle ouders uit de regio die werken in de cruciale beroepen. Als er behoefte is aan opvang overdag, in de avond, nacht en in het weekend kunnen zij terecht bij locatie SKH Miamondo, van Dedemstraat 6 in Hoorn, nabij het Dijklander ziekenhuis en NS-station.

De locatie is de afgelopen week uitdagend ingericht voor alle leeftijden. De locatie heeft een huiselijke sfeer zodat iedereen zich thuis voelt. Er wordt gewerkt in familiegroepen, zodat broertjes en/of zusjes bij elkaar blijven. We zullen op deze locatie in ploegendiensten werken met een vast team van pedagogisch medewerkers, om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk dezelfde medewerkers zien. Een veilige en gezonde omgeving en het bieden van emotionele veiligheid zullen wij te allen tijde, ook in een crisissituatie, waarborgen.

Het Dijklander ziekenhuis verzorgt voor de aanwezige kinderen en medewerkers de avondmaaltijd. De overige maaltijden zullen door SKH verzorgd worden.

Ouders kunnen aanmelden voor de 24-uurs noodopvang via het aanmeldformulier op de website. De werkgever dient een verklaring te mailen naar plaatsing@kinderopvanghoorn.nl dat de 24-uurs opvang noodzakelijk is voor de betreffende medewerker. Vervolgens maken wij de plaatsing in orde. Ouders en werkgever ontvangen een bevestiging via mail van onze medewerkers planning & plaatsing.