Noodopvang afspraken

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij informeren wij u over de manier waarop wij de noodopvang vanaf 17 maart regelen.

Wanneer kunt u een beroep doen op de noodopvang?
Als u een alleenstaande ouder bent met een cruciaal beroep.
Als beide ouders een cruciaal beroep hebben.
In beide gevallen geldt uiteraard dat de kinderen geen ziekteverschijnselen (snotneus, hoesten, verhoging) hebben.

Klik hier voor de lijst met cruciale beroepen of vitale processen.


Hoe wordt de noodopvang in Hoorn geregeld?

De noodopvang wordt van 7.00 - 18.30 uur, dus ook tijdens reguliere schooltijd, aangeboden op de volgende centrale plekken. U brengt uw kind daar dus zelf heen.

Hoorn centrum en Grote Waal (0-4 jaar)
SKH de Bazzeroet, Berkhouterweg 17, Hoorn

Hoorn wijk centrum en Grote Waal (4-12 jaar)
SKH de Raccers, Joh. Messchaertstraat 3, Hoorn*
* Mariaschool biedt opvang tijdens schooltijd

Hoorn, wijk Kersenboogerd (4-12 jaar)
SKH Spectrum, Volkerakweg 1, 1628 XH, Hoorn*
* voor kinderen vanaf 4 jaar van Klipper de Bres en het Spectrum

Hoorn, wijk Kersenboogerd (0-12 jaar)
SKH Amiketoj, Timpaan 43, Hoorn*
* voor alle overige kinderen uit de Kersenboogerd

Hoorn, Risdam, Zwaag, Blokker en Bangert Oosterpolder (0-4 jaar)
SKH de Kreek, Meetketting 3, Zwaag (Socrates zijde van het gebouw)

Hoorn, wijk Risdam, Zwaag, Blokker en Bangert Oosterpolder (4-12 jaar)
SKH de Kreek, Meetketting 1, Zwaag (Roald Dahl zijde van het gebouw)

Hoorn, speciaal basisonderwijs (4-12 jaar)
IKEC, Scheerder 2, Hoorn

U kunt uw kind voor deze locaties aanmelden op de volgende manier:

Heeft u al opvang op een van de locaties van SKH of SKiK? Meldt uw kind dan aan op uw reguliere locatie. Wij zorgen voor plaatsing van uw kind op de lijst van de juiste noodopvanglocatie. U ontvangt daar via het ouderportaal een bericht over.

Heeft u nog geen opvang op een van de locaties? Stuur dan een mailbericht naar plaatsing@kinderopvanghoorn.nl onder vermelding van uw telefoonnummer, naam en leeftijd van uw kind(eren) en wij nemen contact met u op.

De opvang wordt aangeboden door een team van pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de verschillende basisscholen. Mocht het aantal kinderen te groot worden, kan besloten worden om nog een noodlocatie toe te voegen. In dat geval wordt u daar direct over ge´nformeerd.

Als u vragen heeft over het bovenstaande, is het informatienummer 0229-285858.

24/7 noodopvang

Om ouders in cruciale beroepsgroepen te faciliteren om hun werk te kunnen doen, is het van belang dat er naast de noodopvanglocaties ook voldoende opvangplekken voor 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.

SKH heeft een 24-uurs noodopvang voor alle ouders uit de regio die werken in de cruciale beroepen. Als er behoefte is aan opvang overdag, in de avond, nacht en in het weekend kunnen zij terecht bij locatie SKH Miamondo, van Dedemstraat 6 in Hoorn, nabij het Dijklander ziekenhuis en NS-station.

De locatie is uitdagend ingericht voor alle leeftijden. De locatie heeft een huiselijke sfeer zodat iedereen zich thuis voelt. Er wordt gewerkt in familiegroepen, zodat broertjes en/of zusjes bij elkaar blijven. We zullen op deze locatie in ploegendiensten werken met een vast team van pedagogisch medewerkers, om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk dezelfde medewerkers zien. Een veilige en gezonde omgeving en het bieden van emotionele veiligheid zullen wij te allen tijde, ook in een crisissituatie, waarborgen.
Het Dijklander ziekenhuis verzorgt voor de aanwezige kinderen en medewerkers de avondmaaltijd. De overige maaltijden zullen door SKH verzorgd worden.

Ouders kunnen aanmelden voor de 24-uurs noodopvang via het aanmeldformulier op de website. De werkgever dient een verklaring te mailen naar plaatsing@kinderopvanghoorn.nl dat de 24-uurs opvang noodzakelijk is voor de betreffende medewerker. Vervolgens maken wij de plaatsing in orde. Ouders en werkgever ontvangen een bevestiging via mail van onze medewerkers planning & plaatsing.